Gratis Afvallen Tips!
Overgewicht? Leer van het Sumo dieet

In de westerse wereld zijn veel mensen te zwaar en voortdurend bezig om gewicht te verliezen.

Sumo worstelaars zijn anders en experts in aankomen in gewicht en richten het leven in om zoveel mogelijk extra kilo’s te verkrijgen.

Gewichtstoename is het doel!

 

Deze unieke levensstijl is voornamelijk gewijd aan het doel om zoveel mogelijk extra gewicht te verkrijgen.

Het doel van de sport is om de tegenstander uit het binnenste van de ring te duwen. Snelheid, behendigheid en techniek zijn van belang, maar de zwaardere worstelaar heeft meestal de overhand.

Lichaamsvet en overgewicht nodig voor succes

In de Sumo wereld is overgewicht daarmee doorslaggevend voor succes. De zwaardere en vettere worstelaar wint vaak van een lichtere tegenstander, ook al heeft deze meer techniek en snelheid.

Overgewicht heeft voor een Sumo worstelaar voordelen. Door het vet zijn ze beter beschermt tegen de stoten die ze te verwerken krijgen. Vet is een schokdemper.

Vooral buikvet en vet rond de heupen is voor een Sumo worstelaar voordelig. Dit verlaagt het zwaartepunt en dat maakt het moeilijker om ze om te duwen en uit balans te krijgen

Genetisch zijn slanke Japanse mannen in het nadeel in vergelijking met hun concurrenten uit Hawaï en moeten er veel meer voor doen om zwaar te worden. Ze hebben daarmee een zeer effectieve strategieën moeten ontwikkelen om succesvol aan te komen in gewicht.

Japanse Sumo worstelaars hebben een strenge levensstijl om op gewicht te komen en extra kilo’s aan te komen. Wanneer je vecht tegen je overgewicht en op zoek bent naar een levensstijl waardoor je gaat afvallen kun je hier veel van leren.

Een beetje zoals je moeder vroeger een zwart schaap als voorbeeld nam en tegen je zei, dat je zo vooral niet mocht worden, tenzij je jouw leven wilt ruïneren.

Leer van het Sumo Dieet succesvoller afvallen

Afvallen tips: Ontbijt is belangrijkste maaltijd van de dag

Sumo worstelaars ontbijten niet. Mensen die niet ontbijten hebben de neiging om sneller aan te komen dan mensen die wel ontbijten.

Door het overslaan van een ontbijt en inspanning te verrichten voor een paar uur zijn de worstelaars tegen de middag uitgehongerd. Dat sluit aan bij hun doel, tijdens de lunch verliezen ze controle over hun eetlust. Hongerig als ze zijn, omdat hun laatste maaltijd de avond daarvoor was.

Deskundigen zeggen dat dit ook opgaat voor mensen met overgewicht. Door het overslaan van een ontbijt hebben ze een trigger om te overeten. Daarnaast is de verbranding 5% minder dan mensen die de dag beginnen met een ontbijt.

Daar zit een les, je bespaart geen calorieën door je ontbijt over te slaan. Je metabolisme vertraagt en later op de dag zal je veel meer de neiging hebben om je te overeten. Je mentale prestaties gaan ook achteruit door het overslaan van een ontbijt. Je kunt je minder concentreren en hebt minder energie.

Afvallen tips: Meer kleinere maaltijden over de dag is beter dan 2 grote maaltijden

Je zou denken dat Sumoworstelaars de hele dag dooreten om zo zwaar te worden. Ze doen het tegenovergestelde. Ze eten maar 2 maaltijden per dag. Dat zijn dan wel maaltijden die tellen voor 10 maaltijden voor een "normaal" persoon.

Niemand wordt geboren met het vermogen om zoveel te eten per maaltijd. Ze trainen dit door zichzelf te dwingen te blijven eten, zelf als ze vol zitten. Langzaam maar zeker raakt de maag gewent om steeds grotere hoeveelheden te verwerken.

Zie je de overeenkomst met grote calorierijke maaltijden en snacks? Onderzoek toont aan dat het eten van een of twee grote maaltijden per dag je lichaam meer vatbaar maakt voor hamsteren van vet in vergelijking met het eten van vijf of zes kleine maaltijden per dag.

Mindful eten en je natuurlijke punt van verzadiging in de gaten houden is essentieel voor een gezonde levensstijl.

Aan overgewicht gerelateerde gezondheidsproblemen

Sumo worstelaars worden behandeld als filmsterren in Japan en verdienen aanzienlijk meer dan de gemiddelde Japanse man, maar ze betalen wel een prijs voor de roem en glorie.  Hun gemiddelde levensverwachting is 65 jaar, dat is 10 jaar lager dan andere Japanse mannen.

Veel sumo worstelaars willen gewicht te verliezen wanneer ze met pensioen gaan en het duurt 3-4 jaar om weer een normaal gewicht te bereiken. Tegen die tijd hebben ze vaak permanente schade aan hun enkels, knieën en heupen. Veel halen een gezond pensioen niet door aandoeningen zoals hoge bloeddruk en diabetes.

De beste afvallen tip voor iedereen is dat er een groot aantal gezondheidsproblemen direct gerelateerd zijn aan overgewicht en dat is waarom het zo belangrijk is om een normaal gewicht te behouden.

 

Jasper: "Dit programma is niet ontstaan vanachter een bureau, vooral uit levenservaring. Ik heb er lang over gedaan om zelf uit mijn destructieve patronen te komen. Veranderen op diepgaand niveau kan verassend eenvoudig zijn en dat gun ik iedereen!"
Meer over

0 Reacties op “Overgewicht? Leer van het Sumo dieet

Reageer hieronder

*