Latest Blogposts

Obese kandidaat Danny terug bij af

Misschien heb je het t.v. programma Obese wel eens gevolgd? De bekende kandidaat Danny is het gelukt om 155 kilo af te vallen in 300 dagen. Dat is een enorme prestatie waar ik heel veel respect voor heb. Helaas kreeg ik bericht dat hij weer terug bij af is. Dat verraste me eerlijk gezegd niet. 

Met heel veel wilskracht en discipline ging Danny aan de slag met zichzelf. Hij begon met een sportregime waar hij wel 5 uur per dag ging trainen. Hoe lang ga je dat volhouden? Ik heb zelf een topsport achtergrond en ken het gevaar van over-trainen. Zoveel sporten kan nooit gezond zijn.  Is het dan niet gewoon sprake van een nieuwe verslaving/obsessie?

Na het programma ging het weer bergafwaarts met Danny en begon hij terug te vallen in oude patronen. Inmiddels is hij weer helemaal terug bij af. Zijn lichaam raakte totaal in de war en zijn stofwisseling is volledig ontregeld. In zo'n korte tijd zoveel afvallen kan het lichaam niet aan. Volgens zijn cardioloog had hij nierfalen kunnen krijgen door de extreme hoeveelheid afvalstoffen die het lichaam moet verwerken.

In een interview vertelt Danny:

Dat ene jaar Obese waarin ik 150 kilo ben afgevallen was eigenlijk heel erg makkelijk. Als ik word uitgedaagd, als ik iets echt wil en ik ga me focussen, dan red ik het. Al het andere om me heen, bestaat dan niet meer. Ik kan daar vrij extreem in zijn. Na afloop van Obese was die hele strakke focus weg. Je lijf wil goed doorvoed worden. En als je dan weer 1800 calorieën eet op een dag, is het alsof je lijf alles opslaat en je eten niet meer verbrand wordt.

En zo kwam ik weer aan.  Soms wel 5 kilo in een week. Bij de finale van Obese was ik 114.8 kilo en de week erop woog ik al 122. Het ging zo snel! Ik raakte er niet van in paniek. De vele reacties die ik heb gekregen naar aanleiding van het programma, hebben me wel heel erg geraakt. Ik voel een innerlijke trots. Bijna als een persoonlijkheid naast mijn eigen persoonlijkheid. En nog steeds spreken mensen me aan op het feit dat ik in korte tijd zoveel ben afgevallen.

Wat ik me onvoldoende heb gerealiseerd is dat ik de rest van mijn leven zo streng gereguleerd moet blijven leven. Ik ben nu weer bezig met mijn trainster en ik val weer af. Ik sport nu weer 2 a 3 uur per dag, zes dagen per week. En afhankelijk van de dag eet ik tussen de 1500 en 2000 calorieën per dag. Ik weet nu dat sporten voor mij heel belangrijk is. En dat kost veel tijd.

Als ik tussen de 100 en 115 kilo ben kan ik naar  een schema van drie keer per week een training van anderhalf uur, zegt Radmilo. Ik ga het dit keer veel langzamer afbouwen. Als ik weer 120 kilo weeg kom ik in aanmerking een operatie voor mijn overtollige huid.

Het blijft een gevecht. En dat realiseer ik me nu pas. Ik moet weer in evenwicht komen. En leren dat ik bij tegenslagen in mijn leven niet verval in oude gewoonten van niet sporten en slecht eten. Het is een nieuwe manier van leven.

"Diëten is niet de oplossing. Dat hou je niet vol. Wees eerlijk, pak je problemen aan en stop met het verzinnen van smoezen om je overgewicht niet aan te pakken".

Naar de oorzaak kijken is essentieel

Daar ligt dus een wijze les voor iedereen die met wilskracht en een dieet bezig is om snel af te vallen. Je ontkomt er gewoon niet aan om naar de onderliggende patronen te kijken als je blijvend een gezond gewicht wilt.

Er komt meer bij kijken als je een blijvende integratie zoekt naar een gezonde leefstijl. Dat miste ik ook aan het programma Obese. Er wordt niet gekeken naar de onderliggende oorzaken van oude patronen. Een gemiste kans dus. Er lag alleen nadruk op het mentale (motivatie) en voeding.

Stop met geloven in de belofte dat een extreem dieet mogelijk maakt dat je in korte tijd heel veel kunt afvallen in stand houdt.

Ik herken mezelf in de strijd die Danny voert. Ik heb de ene obsessie met de andere verruild, tot ik echt besefte dat ik alleen kon veranderen, als ik anders leerde omgaan met mezelf en het leven. NLP en EFT blijven voor mij de beste methoden om juist dat aan te gaan. En met succes en in zeer korte tijd diepgaand te veranderen.

Inmiddels is Danny weer bezig met sporten en werkt samen met een psycholoog. Ik wens hem het allerbeste!

Meer tips?
Mis geen enkele update! Registreer je nu om up-to-date te blijven en krijg DIRECT toegang tot het werkboek Afvallen!
Wil je meer Afvallen tips?
ontvang direct het Werkboek "Afvallen zonder Dieet"
Mis geen enkele update! Registreer je nu om up-to-date te blijven.
Meld je aan voor updates van dit blog EN ontvang direct het gratis Werkboek Afvallen Zonder Dieet.

Jasper: "Dit programma is niet ontstaan vanachter een bureau, vooral uit levenservaring. Ik heb er lang over gedaan om uit mijn destructieve patronen te komen. Terwijl het veranderen van patronen verrassend eenvoudig kan zijn.
Meer over

0 reacties op “Obese kandidaat Danny terug bij af

Plaats een reactie

*