Hoe kan ik gezond afvallen?

28 mei in Rotterdam. Afvallen zonder dieet workshop met voorjaarskorting van 59,- !
Deelnemen>>

Page content

Hoe kan ik gezond afvallen?

Gezond afvallen is lastig, zeker wanneer je uit een patroon van jojo-en komt. Heb je al veel diëten achter de rug en ben de hoop op een manier voor gezond afvallen verloren?

Vaak hebben de dieten een averechts effect op je lichaam. Het is zelfs mogelijk dat door het volgen van een crashdieet, je lichaam nog zuiniger met energie omgaat en dus nog minder verbrandt.

Hier zijn dus aantal tips waarmee je wel gezond kunt afvallen:

Begin met ontgiften!

Een van de redenen waarom je vaak niet afvalt is dat je lichaam vol zit met afvalstoffen. Hierdoor hou je een laag energie niveau en voel je je al gauw te zwaar. Een van de eerste stappen die je kunt zetten om gezond af te vallen is je lichaam ontdoen van afvalstoffen. Je reinigt je lichaam en hierdoor verhoogt je energie.

Wanneer je meer energie ervaart, verbetert je gezondheid en je spijsvertering. Een van de ondersteunende therapieën die je kunt doen om je lichaam te ontdoen van afvalstoffen is auriculotherapie ofwel ooracupunctuur. Je zult je snel beter gaan voelen en je versnelt je verbranding.

Stop met wegen

Weeg jezelf niet vaker dan 1 keer per maand. Het werkt al snel enorm demotiverend wanneer je dagelijks op de weegschaal staat. Je gewicht vertelt je niet hoe je werkelijk voorruit gaat op de langere termijn. De weegschaal houdt geen rekening met het moment van de dag, of je net gegeten hebt, of je meer spieren hebt aangemaakt en andere fluctuerende invloeden.

Het werk veel positiever voor je motivatie wanneer je merkt dat je kleding losser zit, of wanneer je omgeving complimenten gaat maken. Focus op je patronen en haal je motivatie daar. Dus weg met de weegschaal!

Eet vezelrijk

Stop met het eten van bewerkte voedingsmiddelen die je een opgeblazen gevoel geven. Met name enkelvoudige koolhydraten, zoete voedingsmiddelen en suikerhoudende dranken geven je een opgeblazen gevoel. Deze voedingsmiddelen hebben een hoge glycemische index.

Neem daarentegen veel water en eet vezelrijke voedingsmiddelen. Ook dit draagt bij een hoger energieniveau. Je voelt je al snel lichter, energieker en gemotiveerder.

Let op je metabolisme

Eet voeding om je stofwisseling positief te beïnvloeden. Wat je het beste kunt doen is zo min mogelijk bewerkte voedingsmiddelen te nuttigen. Daarnaast je eetpatroon te focussen op zo gevarieerd mogelijk te eten waardoor je alle belangrijke voedingsmiddelen binnen krijgt.

Begin de dag met een ontbijt en eet meerdere keren per dag een vezelrijke maaltijd. Beperk zouten, vetten en suikers. Al snel zul je je metabolisme positief beïnvloeden en je beter gaan voelen.

Ook jij kunt gezond afvallen door het toepassen van deze tips. Wanneer je onvoldoende motivatie ervaart, of een fysieke ondersteuning zoekt kom dan vrijblijvend naar de cursus: Nooit meer op dieet!

Gratis Ebook
Wij hebben ook in hekel aan spam

Comment Section

0 reacties op “Hoe kan ik gezond afvallen?

Plaats een reactie


*