Deze gewoonten zorgen ervoor dat jij niet afvalt

Page content

Deze gewoonten zorgen ervoor dat jij niet afvalt

article content

Deze gewoonten zorgen ervoor dat jij niet afvalt

Je eet super gezond, maar je valt niet af. Het frustreert je enorm en dat maakt je geen leuker mens. Misschien heb je bepaalde eetgewoonten die je tegenhouden om gewicht kwijt te raken. Het is goed om deze eens goed onder de loep te nemen.

Het huis verlaten zonder eten

Als je een lege maag hebt, is het zo verleidelijk om bij het tankstation, op je werk of bij dat kraampje een ongezond tussendoortje te kopen. Ook in de supermarkt neem je meer eten mee als je met een lege maag de winkel in loopt, zo blijkt uit onderzoek na onderzoek. Neem dus voldoende gezond eten mee als je de deur uitgaat, zodat je ongezonde verleidingen met gemak weet te vermijden. Zorg dat je altijd fruit, noten, een gekookt of een zelfgemaakte salade bij je hebt. Deze voorzien je van gezonde voedingsstoffen en energie om weer even voor uit te kunnen.

Jezelf alles ontzeggen

Hoe minder je zondigt, hoe sneller je afvalt. Zo denken veel mensen. Tot een zekere hoogte is dat waar, maar als je jezelf alles ontzegt, kan het juist de tegenovergestelde kant op werken. Dan wil je vroeg of laat overcompenseren. Op een moment dat je even geen wilskracht kan vinden bezwijkt je plan, en voel je dat je hebt gefaald omdat je zo streng voor jezelf bent. Dat gevoel zorgt er vaak voor dat mensen stoppen met hun best doen. Je kunt het jezelf makkelijker maken, zodat je het vol kan houden.

Het is niet erg om zo nu en dan een kleine beloning in te plannen. Doe dit wel bewust. Als je bijvoorbeeld zaterdag een frietje wil eten is dat prima, maar plan dit in en stel voor jezelf vast hoeveel je neemt en wat je neemt. Dan geef je jezelf ook het gevoel dat je het hebt verdiend en kun je ervan genieten. Je kunt ook de gezondere en creatievere manier doen en je eigen zoete aardappel friet maken. Dat kun je gerust elke week een keer eten zonder je schuldig te hoeven voelen.

Calorieën drinken

Veel mensen onderschatten de rol van drinken op het gewicht. In frisdrank zitten veel calorieën en toegevoegde suikers. Je kunt besluiten om over te gaan naar light frisdrank, maar hou het bij voorkeur op water, thee en koffie zonder melk en suiker. Minder daarnaast in alcoholische dranken, want dat zijn caloriebommen.

Word vooral bewust van je ongezonde eetgewoonten en pas die aan, dan zul je zien dat je kunt afvallen zonder op dieet te gaan.

Comment Section

0 reacties op “Deze gewoonten zorgen ervoor dat jij niet afvalt

Plaats een reactie


*