Deze 3 tips zorgen ervoor dat afvallen wel lukt

Page content

Deze 3 tips zorgen ervoor dat afvallen wel lukt

article content

Deze 3 tips zorgen ervoor dat afvallen wel lukt

Wil je graag afvallen? Weet je inmiddels wel dat je minder moet eten en meer moet bewegen om gewicht te verliezen? Hier lees je drie minder bekende afvaltips die minstens net zo belangrijk zijn.

Slaap voldoende

Zorg ervoor dat je voldoende slaapt, ten minste 7 uur per nacht. Als je weinig slaapt, heb je meer trek en ben je impulsiever, waardoor je geneigd bent om sneller te zwichten voor verleidingen. Gewichtstoename ligt op de loer. De verklaring voor deze werking van je lichaam heeft te maken met de hormonen ghreline en leptine.

Leptine zorgt voor verzadiging, ghreline zorgt voor een toename van de eetlust. Na dit verhaal is het niet moeilijk te raden dat je meer ghreline aanmaakt als je weinig slaapt en meer leptine als je voldoende slaapt. Als je weet dat je niet voldoende slaapt, probeer dan een manier te vinden om dit in je leven in te passen. Het zal de moeite waard zijn en je succesvol helpen met afvallen.

Zoek passende beweging

Het is goed om te zorgen voor voldoende beweging die bij je past op alle gebieden. Kies voor beweging die je eetlust onder controle houdt en je niet teveel stress oplevert.

Als je een leuke sport hebt gevonden, maar je krijgt er enorm veel trek van, kies dan voor een andere vorm van beweging die ook bij je past, maar waar je iets minder trek van krijgt. Als je namelijk na het sporten de verbrande calorie├źn er weer aan eet, verbeter je misschien wel je conditie, maar verlies je alsnog geen gewicht.

Eet voeding waar je blij van wordt

Misschien eet je heel gezond, maar vind je het niet lekker en vind je het moeilijk om je eetpatroon vol te houden. Probeer in dat geval kleine aanpassingen te maken in je voeding om het smakelijker voor jezelf te maken.

Sta bijvoorbeeld iets langer in de keuken zodat je die lekkere ovenschotel kan klaarmaken. Dan doe je iets meer moeite, maar voel je je wel een stuk gelukkiger met je eten, iets dat erg belangrijk is. Varieer ook veel, dan wordt je voeding niet eenzijdig en blijft het lekker.

Wil je meer weten tips over afvallen zonder dieet? Klik dan hier.

Comment Section

0 reacties op “Deze 3 tips zorgen ervoor dat afvallen wel lukt

Plaats een reactie


*