Buikvet en bierbuik verliezen

Page content

article content

Buikvet en bierbuik verliezen

Bier, transvetten en andere stoffen die buikvet bevorderen.

Buikvet en een bierbuik passen niet in ons schoonheidsideaal. Helaas is je buik juist de grootste vetopslag plaats.

In andere landen zoals Turkije en India is een buikje aantrekkelijk omdat dit duidt op welvaart.

In onze omgeving horen er spieren te zitten en geen vet. Helaas hebben steeds meer mensen een buikje. Niet alleen mannen maar ook steeds meer vrouwen hopen door afvallen het buikje kwijt te raken.

Je kunt een buikbankje kopen en daar iedere dag flink op gaan oefenen, zodat je buikspieren sterk worden. Helaas verdwijnt daarmee het buikvet niet. Buikvet verbranden en buikvet verliezen zijn slogans van sportscholen en andere marketing uitingen.

Buikspieren helpen vooral om je buik beter in te houden

Wanneer je buikvet wilt verliezen is het belangrijk om het lichaamsvet in je hele lichaam kwijt te raken. Dan verdwijnt het uiteindelijk ook rond je navel.

Als je weet waarom je buik zo’n goede opslagplaats is voor vetten en welke vetten daar bij voorkeur gaan zitten, weet je ook wat je er aan kunt doen om het kwijt te raken. Niet alleen omdat je jouw buikje niet mooi vindt, vooral omdat buikvet een grotere kans geeft op hart- en vaatziekten.

Waar komt buikvet vandaan en hoe kom ik er vanaf?

Bierbuik

Diersoorten die meer energiestoffen binnen krijgen dan ze verbruiken, slaan deze als reserve op. Dat gebeurt overal in het lichaam en vooral in de buikstreek, waar veel ruimte is onder de huid.

De bierbuik heeft echt met bier te maken. Bier bevat maltose, een suiker. Als we teveel suiker binnen krijgen zullen we dat niet allemaal verbranden. Dus teveel bier zal zich uiteindelijk omzetten in vet.

Vet dat graag in de buik gaat zitten. Wees gerust.. van een biertje per dag krijg je niet zo snel een bierbuik.

Gelukkig leidt het stoppen met teveel suiker al snel tot het verdwijnen van het buikje. Geen of minder bier drinken heeft tot gevolg dat de bierbuik verdwijnt.

Wijn drinken is al een stuk slimmer, bedenk wel dat na vet alcohol de beste manier is om energie op te slaan. Er zitten per gram veel calorieën in alcohol. Het is geen gezonde voeding en daarmee "officieel" junkfood.

Rijstbuik

Een rijstbuik ontstaat door eenzijdige voeding waardoor de zout- en vochtverhoudingen in het lichaam verstoord raken. Er gaat zich vocht ophopen in de buikstreek. De term rijstbuik heeft niets met rijst te maken, maar het is een feit dat veel arme mensen alleen maar rijst eten.

Een rijstbuik is dus vooral een gevolg van een eenzijdig voedingspatroon. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je een rijstbuikje ontwikkelt door het eten van veel rijst.

Transvetbuikje

Een van de oorzaken van buikvet is transvet. Tranvet is sinds de jaren zestig in heel wat voedingsproducten beland.

Transvetten zijn kunstmatige vetten die door de chemische samenstelling niet door enzymen in ons lichaam afgebroken kunnen worden.

Ze blijven achter in het lichaam en nestelen zich in de buik.

Ik heb me erin verdiept en had misschien net als jij nog nooit van transvetten gehoord.

Transvetten waren niet bedoeld om ooit gegeten te worden en waren bestemd als vervanger voor kaarswas.

Inmiddels beschouw ik deze industrie net zo kwalijk als de tabaksindustrie

Transvetten verhogen het risico op hart en vaataandoeningen met 23 %. Ook de kans op het krijgen van diabetes type 2 neemt toe.  Je zou per dag niet meer dan 5-15 gram tranvet binnen mogen krijgen. Neem 3 kippenpootjes van Kentucky Fried Chicken en dit levert al gauw 15 gram op! (2006)

Transvetten zitten ook in kant-en klare voedingsproducten. Als het gaat over transvetten zijn hier voorbeelden van ongezonde en gezonde snacks of tussendoortjes.

Gezonde koekjes

 • Eierkoek
 • Ontbijtkoek
 • Gevulde speculaas
 • Rijstevlaai
 • Vruchtentaart

 Ongezonde taart en koek

 • Cake
 • Chocoladekoekjes
 • Sprits
 • Bastognekoek
 • Tompouche

Transvetten mijden? Top 10 transvetproducten

 1. Margerines
 2. Gemaksvoedingsmiddelen
 3. Soepen
 4. Fastfood
 5. Ingevroren voedingsmiddelen
 6. Gebak
 7. Chips en ckrackers
 8. Ontbijtproducten
 9. Koek
 10. Poeders en sauzen

Hoewel er veel is verbeterd, doe je er verstandig aan de verpakking te lezen. In Nederland is het gebruik van transvetten nog steeds toegestaan. Terwijl dit naar schatting 1750 hartinfarcten per jaar als gevolg heeft. In Denemarken is het gebruik van transvetten inmiddels verboden.

 ... iets gebakken roomboter is wellicht gezonder dan gegaard in vloeibare en zogenaamde slankere varianten ontwikkeld in een laboratorium

Vandaag gekookt met een dierbare vriendin en na bestuderen van verpakkingen hebben we de bak- en braad rotzooi in de prullenbak gegooid.

Vonden een "pure" olie in de voorraadkast.  Het was een prima visje 😉

Heb je tips die anderen kunnen helpen om van buikvet af te komen?

Comment Section

0 reacties op “Buikvet en bierbuik verliezen

Plaats een reactie


*