jojo-effect en het risico

Page content

jojo-effect en het risico

Wanneer je een crash dieet overweegt is het misschien een goed idee om hier eens over na te denken.

De kans dat je door een crashdieet het jojo-effect in de hand werkt is bijzonder groot. Afvallen met een dieet dat het jojo-effect in de hand werkt betekent gegarandeerd gewichtstoename, maar ook een hogere kans op kanker.

Na een tijd probeer je het opnieuw, door hetzelfde of ander dieet op te pakken, met als gevolg dat je steeds weer teleurgesteld raakt over de resultaten. Het jojo-effect heeft namelijk een negatieve uitwerking op energieverbruik en rust. Als je in korte tijd flink afvalt, zal ook je basale stofwisseling verminderen.

Het lichaam zal zich aanpassen en het lagere aanbod van calorie├źn dat je binnen krijgt en hier steeds zuiniger mee omspringen. Iedere keer dat je weet een streng dieet volgt, zal je stofwisseling zuiniger worden. Het ergste wat je kunt bereiken is dat afvallen zo goed als onmogelijk voor je is geworden.

Risico op kanker als gevolg van het jojo-effect

Je loopt tijdens deze dieetperiodes niet alleen de kans dat je te zwaar wordt, ook het gevaar van het krijgen van nierkanker wordt groter. Vrouwen van wie het gewicht meer dan 10 keer meer dan 4,5 kilo schommelt tijdens hun leven lopen 2,5 maal zo veel kans op deze ziekte blijkt uit onderzoek.

 

    Comment Section

    0 reacties op “jojo-effect en het risico

    Plaats een reactie


    *