Voorkom buikvet

Page content

Voorkom buikvet

Buikvet voorkomen

Hoe kan ik afvallen zonder dieet? Teveel brandstof zet zich om in buikvet. Let op het punt van verzadiging! Hoe weet je dat je verzadigd bent?

Belangrijk om te weten is dat er tijd over heen gaat voordat je hersenen vanuit je maag het signaal krijgen dat je verzadigd bent. Dit duurt 20-30 minuten.

Als je kijkt naar de snelheid waarmee de meeste mensen eten. Dan is het niet vreemd dat we meestal eten tot voorbij het punt van verzadiging. We eten gewoonlijk veel te snel en dus te veel.

Eten voorbij je natuurlijke behoefte aan brandstof zet zich om in buikvet!

Mindful eten

Dus de beste tip om niet meer te eten dan goed voor je is: eet langzaam. Wacht minstens 10 minuten voordat je eventueel een nieuw bord opschept.

Wanneer je kijkt naar de snelheid waarmee de meeste mensen eten is het niet vreemd dat we ons vaak over eten. Wat we teveel aan brandstof binnen krijgen zet zich om in vet!

Alle momenten dat je niet bewust bezig bent met eten moet je vermijden, bijvoorbeeld tv kijken en eten. Of even snel in de auto wat eten.

Op de website kun je een artikel en video vinden met tips voor mindful eten. Dit zal je helpen om bewuster te gaan eten.

Een andere manier om je punt van verzadiging in de gaten te houden is om een maatbeker te visualiseren.

´┐╝Stel je maar eens voor terwijl je aan het eten bent dat je in je maag een maatbeker hebt.

Punt 0 = je hebt dringend brandstof nodig. Net als je benzine meter in je auto. Als je nu niet gaat tanken dan kom je snel stil te staan.

Punt 5 = het punt van verzadiging en punt. De tank zit vol en wanneer je doorgaat met tanken gaat de benzine over je voeten stromen. Stop!

Punt 10 = Het komt het je neus uit. Liters brandstof stromen de putjes in en daar wordt het opgeslagen in Lichaamsvet.

Terwijl je eet maak je contact met je lichaam en voel eens aan de maatbeker waar je behoefte aan brandstof op dat moment is.

Wanneer het bij punt 5 is, stop je met eten. Net als bij de tank.. klik.. de tank zit vol en je kan weer 700 kilometer voorruit.

De meeste mensen stoppen pas bij punt 7 of 8. Nogmaals omdat ze te snel eten en de klik (=VOL) niet werkt.

Die 3 punten teveel zetten zich om in lichaamsvet.

Metaforisch kun je stellen dat de meeste mensen beter zorg dragen voor de auto zorgen dan voor het eigen lichaam. Ik heb nog nooit iemand een pak suiker in zijn benzine tank zien gooien.

    Comment Section

    0 reacties op “Voorkom buikvet

    Plaats een reactie


    *