BMI berekenen | Bereken hier je BMI

Page content

BMI berekenen

BMI berekenen

Wanneer ben je te zwaar?

Deskundige gebruiken verschillende termen: overgewicht, te dik, veel te dik, vetzucht, obesitas. Wanneer ben je te dik? Hoe kun je dat vaststellen?

Voor de hand ligt om gewoon op de weegschaal te gaan staan, maar 75 kilo bij een man van meer dan 185 cm is het iets anders dan bij een vrouw van 172 cm.  Dus je moet rekening houden met lengte. Hiervoor is de Body Mass Index (BMI) gebruikt.

Men spreekt van obesitas bij een BMI tussen de 30 en 40. Morbide obesitas is een BMI van boven de 40. In de VS heeft een kwart van de bevolking een BMI van boven de 30. In Europa heeft 15 % van de mannen een BMI van boven de 30 en 13 % van de vrouwen.

In ons land gaat het om meer dan een miljoen veel te zware mensen. En de tendens is een stijging zoals de cijfers laten zien. Als dit zich doorzet, dan zal in 2020 meer dan 25 % van de bevolking in Nederland een BMI hebben van boven de 30.

Om te bepalen of je overgewicht hebt kan je beginnen met je Body Mass Index ofwel BMI berekenen. Dit doe je door je gewicht in kilo's te nemen en dit te delen door je lengte in meters in het kwadraat. Hieronder volgt een voorbeeld:

Stel, je bent een vrouw van 1,68 m en hebt een gewicht van 77 kilo

Het kwadraat van je lengte is 1,68 x1,68 = 2,82
Je BMI waarde is dan 77 gedeeld door 2,82 = 27

Wanneer heb je overgewicht volgens de BMI berekening?

 • BMI minder dan 20, dan heb je een te laag lichaamsgewicht,
 • BMI tussen 20 en 25, dan is je gewicht normaal,
 • BMI tussen 25 en 30, dan heb je mogelijk overgewicht met een verhoogd risico voor je gezondheid,
 • BMI boven de 30, dan heb je zoveel overgewicht dat een zeer verhoogd risico bestaat voor je gezondheid.
Via onderstaande calculator kan je nu zelf je BMI berekenen:

The Body Mass Index (BMI) is calculated with the formula weight divided by body height to square. To make it easy for visitor of your homepage to calculate the BMI, use the Free BMI Script/BMI-Club . Please take also a look at BMI Info.
Thank you for using the Body Mass Index (BMI) calculator of BMI-Club.

 

 

Als je een BMI hebt boven de 25 wil dat niet direct zeggen dat je een verhoogd risico loopt voor je gezondheid. BMI zegt alleen iets over je absolute lichaamsgewicht en niets over de verhouding tussen lichaamsvet en spierweefsel.

Om te bepalen of je overgewicht een bedreiging vormt voor je gezondheid, dien je ook de buikomvang te meten.

  Comment Section

  0 reacties op “BMI berekenen

  Plaats een reactie


  *