Mindful eten | Belangrijke tip voor afvallen zonder dieet

Page content

Mindful eten bij afvallen zonder dieet

Mindful eten

Een belangrijk onderdeel van het programma “Afvallen zonder Dieet” is mindful eten. Door mindful eten is de kans dat je meer eet dan goed voor je is, heel gering. Meestal eten we met weinig aandacht voor het eten ofwel mindless. Wij lezen de krant of een boek tijdens het eten, we kijken TV of zitten achter de PC, of we zijn aan het discussiëren aan tafel. Ondertussen proppen we snel het eten naar binnen zonder ons te realiseren wat we eten en hoeveel we eten. Ook proeven we niet goed wat we eten. Je zal zien dat door mindful eten je ook meer smaaksensaties gaat ervaren. En dat alleen maar door met meer aandacht te eten.

Het lichaam heeft een mechanisme om aan te geven of er voldoende energie/voedsel is opgenomen, het zogenaamde verzadigingspunt. Het duurt echter 20 minuten voordat het signaal vanuit de maag de hersenen bereikt. Meestal hebben we tegen die tijd veel meer gegeten dan we nodig hebben en goed voor ons is.

Bekijk onderstaande video, waarin ik uitleg wat mindful eten is. Ook geef ik je tips hoe je dit kunt doen en hoe je tijdig het punt van verzadiging bemerkt.

Ik ben benieuwd naar jouw ervaringen en tips over mindful eten. Laat een reactie achter zodat ook jij anderen kan helpen met afvallen.

    Comment Section

    0 reacties op “Mindful eten bij afvallen zonder dieet

    Plaats een reactie


    *