gezond afvallen doe je met de juiste mindset.

Page content

Gezond afvallen en emoties

Bij gezond afvallen is het belangrijk om alert te zijn op je doel en de rol van je emoties. Dat werkt niet alleen op bewust niveau, maar vooral ook op ons onderbewuste.

Daarnaast kunnen emoties je afleiden van je doel. Het is dus belangrijk daar op de juiste manier mee om te gaan

Where attention goes, energy flows and results show

Gezond Gewicht visualiseren

Wanneer je een beeld hebt van je doel, kun je de daarbij horende emotie(s) oproepen. Kijk eens naar het bereiken van je doel alsof je het nu hebt gerealiseerd en verbind je nu met het gevoel wat je hebt wanneer je het al bereikt hebt. Hoe voelt het bereikt hebben van je doel?

Stel: je wilt op een vakantie in Spanje en je wilt genieten van de warmte en ontspanning. Kun je daar een beeld bij oproepen? Kun je de ontspanning nu voelen? Kun je het gevoel van de warme zon op je lichaam voelen, hoor je het ruisen van de zee, voel je het zand tussen je tenen?

Dit zal je zeer waarschijnlijk wel gelukt zijn. Wat voelt het realistisch hè?

Wanneer we onze aandacht richten op een doel, maar de bijbehorende sensaties en emoties niet ervaren in het nu, stappen we in de valkuil van de meeste mensen: ‘Ik ben nu zo druk, ik ren maar door, heb geen moment voor mijzelf. Ik weet me niet eens te herinneren hoe het is om mijzelf te ontspannen.”

Hierdoor komen we in de problemen. ‘Ik wil zo graag op vakantie in Spanje, misschien heb ik er al een beeld bij, maar de stress van nu overheerst de emotie die bij mijn doel hoort: ontspanning. Daarmee neutraliseer ik mijn doelstelling. Ik trek steeds meer situaties aan die stress veroorzaken.

Mijn onbewuste is aan de slag met het aantrekken van nog meer spanning.

We krijgen keer op keer datgene waar onze bewuste en onbewuste aandacht naar toe gaat.

Emoties hebben een enorme invloed op je onderbewuste.

Kracht van emoties bij het behalen van je doel

Angst en twijfel zijn de sterkste emoties die we kennen en hebben daarmee de neiging om onze wensen te neutraliseren.

Dit is de reden waarom de meeste mensen wanneer ze terug kijken op hun leven, keer op keer dezelfde problemen aantrekken en meestal binnen dezelfde terreinen.

Wanneer je andere resultaten wilt, onthoud dan hoe belangrijk het is je aandacht te verleggen van datgene wat je niet meer wilt naar wat je wel wilt.

De emoties twijfel en angst zijn gebaseerd op niets, alleen op  je eigen overtuigingen en deze zul je bewust moeten gaan veranderen.

Leer jezelf daarom te verbinden met de emoties van het al bereikt hebben van je doelstelling.  Alle vormen van twijfel en alle gevoelens van angst creëer je in je eigen geest. Weet dat je alle hulpbronnen al in je hebt om je doel te bereiken.

Ga net zolang met jezelf aan de slag tot er alleen nog maar zekerheid bestaat omtrent het realiseren van je doel: gezond afvallen. Je kunt niet weten of iets haalbaar is, of onhaalbaar.

Wanneer het voor een ander mogelijk is, is het voor jou ook mogelijk.

    Comment Section

    0 reacties op “Gezond afvallen en emoties

    Plaats een reactie


    *