Verantwoord afvallen met goji bessen

Page content

Verantwoord afvallen met goji bessen

Fruit en vooral alle soorten bessen houden je gezond én in conditie. Bessen passen in ieder gezond en verantwoord dieet en helpen bij verantwoord afvallen. Ze brengen je zo weer op je gewenste gewicht en helpen dit ook te behouden. Deze bessen hebben een een positieve invloed op diverse aandoeningen. De goji bes heeft een diep rode kleur en is ongeveer net zo groot als een rozijn. De smaak is een kruising tussen een kers en een cranberry.

De benaming ‘Goji’ is afgeleid van de oorspronkelijke Chinese naam ‘ Gouqi Jiu’. De oorspronkelijke groeiplaats van de struik is de Himalaya in Tibet. Niet voor niks komen daar nu de hoogste kwaliteit Goji bessen vandaan. Goji-bessen groeien aan een struik, genaamd: ‘boksdoorn’ oftewel ‘Lycium Barbarum’. De gojibes is vrij groot (1,5 tot 2 cm doorsnee), langwerpig van vorm en heeft een diep-oranje tot rode kleur. De gojibes is erg zoet.

De goji bes wordt door wetenschappers als écht superfruit beschouwd. In de Chinese geneeskunde worden deze bessen al eeuwenlang ingezet tegen vele aandoeningen en ongemakken. Deze goji bessen staan bij vele Chinezen dan ook dagelijks op het menu. Goji besjes zijn zeer rijk aan allerlei vitamines, anti-oxidanten mineralen, aminozuren, en tal van andere voedingstoffen.

In de Chinese geneeskunde worden deze goji bessen eeuwenlang in tal van geneesmiddelen verwerkt. Aangezien deze bessen erg gezond zijn, zijn deze uitermate geschikt voor dagelijks gebruik in de keuken. Ze kunnen onder meer gebruikt worden in smoothies, soep en thee of als tussendoortje.

Goji bessen passen in ieder gezond verantwoord dieet. Ze bezorgen je een gezonde slaap en zijn zelfs doeltreffend tegen huiduitslag, acné en jeugdpuistjes. De bessen stimuleren ook de werking van je nieren en lever en zijn daardoor uitstekende ontgifters.

 

Naast hun hoge dosis anti-oxidanten bevatten deze goji bessen naast een hoge dosis vitamine C ook selenium en germanium. Goji bessen zijn ook rijk aan waardevolle proteïnen. Eet daarom dagelijks een handjevol van deze wonderbessen voor meer energie en levenslust.  De Chinezen noemen deze bessen niet voor niets ‘happy of smiley berries’.

Waarom behoren goji bessen tot de superfoods?

Net als mangosteen, ananas, de acaibes, granaatappel, framboos, gedroogde pruimen, blauwe en zwarte bessen, behoren deze goji bessen tot een beperkte categorie van superfruit. Dat hebben ze te danken aan de vele voedingsstoffen als vitaminen, 21 mineralen (o.a. koper, calcium, zink, ijzer, koper, calcium, geranium, selenium en fosfor) , 18 aminozuren ( de moleculaire bouwstenen van eiwitten) en 8 essentiële aminozuren, polysacchariden en antioxidanten. De goji- bes wordt zelfs door wetenschappers als de meest voedzame vruchten ter wereld beschouwd.

Goji bessen barsten van caroteninen, en bevatten meer bètacaroteen dan wortelen, Ze bevatten 500 keer de hoeveelheid van vitamine C per gewicht, dan sinaasappels. Goji bessen bevatten per 100 gram vruchtvlees ook vitamine B1, B2, B6, en vitamine E en gemiddeld zo’n 11 mg ijzer

Hoe gebruik je goji bessen bij verantwoord afvallen

Goji bessen kun je op verschillende manieren gebruiken. Goji bessen zijn heerlijk in een groente of fruit smoothie. Wil je van je overgewicht af, maak dan zowel ‘s morgens als ‘s avond ‘s thee van 30 gram goji bessen.

Waar koop ik het?

Je kan sommige superfoods in de natuurwinkel kopen. Het assortiment is echter sterk afhankelijk van de grootte van de natuurwinkel. Zelf maak ik veel gebruik van webwinkels. Het voordeel is dat ik het hele assortiment zie en niet de deur uit hoef te gaan.

Om het je gemakkelijk te maken heb ik hieronder een link vermeld naar een webwinkel voor superfoods en andere gezonde producten.  Zoals je op de site kunt zien zijn ze gecertificeerd en hanteren ze hoge standaarden. Ik heb er zeer goede ervaringen mee.

Mocht je een lekker recept hebben waarin goji bessen verwerkt zijn, deel deze dan met ons en geef ons het recept.

  Comment Section

  3 reacties op “Verantwoord afvallen met goji bessen


  Door Darin op 11 december 2015

  Geachte heer/mevrouw,
  Wil graag goji bessen bestellen. Klopt dat die helpen voor afvallen? Hoe wordt het gebruikt, eten of drinken? En hoeveel kost het?
  Ik hoor graag van u.
  MVG
  Darin


  Door Jasper op 12 december 2015

  Beste Darin,

  Leuk dat je interesse hebt in deze inderdaad fantastische producten. Hoeveel kgs wil je afvallen? En wat heb je al geprobeerd om het te laten lukken?
  De Bessen maken deel uit van een breder spectrum van voedingsstoffen die biologisch zijn en prima ondersteuning bieden bij het afvallen.
  De Bessen zijn ook erg goed bij diverse ontstekingen trouwens. Als je de Bessen alleen wilt hebben, bestel je voor 4 maanden en kun je ook per maand betalen. Je betaalt dan 4 keer een bedrag van 28 euro. Er zitten overigens maar liefst 9 soorten bessen in!
  Laat maar even weten wat je doelen zijn, we helpen je graag verder bij je keuze en realisering van die doelen!


  Door Ebru op 18 januari 2016

  Hey ik ben ook zeer geinteresseerd in die goji bessen omdat ze goed ondersteunen bij het afvallen ik ben namelijk 2x achtereen bevallen en moet minstens 30 kg kwijt kunnen jullie mij meer informeren? Dank u vriendelijk

  Plaats een reactie


  *