Gezonde voeding en dieet denken

Page content

Gezonde voeding en dieet denken

Stel je bent alert op je gewicht en je hebt eind van de ochtend trek. Nu kun je kiezen uit 3 producten:

 

 

 

 

 1. Een volkoren boterham met roomboter en pindakaas
 2. Een volkoren müslireep
 3. Een gevulde koek

Wat kies je?

De boterham met pindakaas heeft de minst bewerkten voedingsstoffen, maar is aan vetgehalte de minder logische keus. De basis van brood bestaat uit volkorenmeel, water gist en zout. er worden meer producten aan brood toegevoegd, maar de basis is herkenbaar en natuurlijk. Roomboter is melk wat heel hard is geroerd en kent weinig bewerkingen. De pindakaas bestaat uit 93% pinda’s, plantaardige olie, vet en zout.

De volkoren müslireep bevat suiker, E-nummers, smaakversterkers, zout en de meest een flinke dosis suiker. Onderzoek naar 16 soorten mulsi repen vonden 18 verschillende soorten suiker zoals fructose en glucosesiroop. Daarnaast bevat een musli reep veel verzadigde vetten.

De gemiddelde gevulde koek bevat een hoeveelheid vet vergelijkbaar met 3 ruime theelepels boter en een hoeveelheid suiker gelijk aan 5 suikerklontjes. Daarnaast oa: dierlijke olieen, droge melbestanddelen, emulgator, voedinszuur, aroma, kleurstof, gemodificeerd zetmeel, oplossingsmiddel, amandel en conserveermiddel.

Het is duidelijk dat de gevulde koek het minst voedzaam is en de boterham het meest voedzaam, de müslireep zit daar tussenin. De beste keus die je op dat moment kan maken is dus de boterham.

Je kiest dus op basis van voedzaamheid en niet vanuit de dieetregels die je misschien andere keuzes laten maken. Wanneer je zou kiezen op basis van calorieën zou je gaan voor de volkoren müsli reep nietwaar?

Ga vooral uit van gezonde voeding en echt eten wanneer je keuzes maakt.

  Comment Section

  0 reacties op “Gezonde voeding en dieet denken

  Plaats een reactie


  *