Deze diëten werken niet!

Page content

Deze diëten werken niet!

Deze populaire diëten werken niet

Volgens een Britse adviesorgaan uitgeroepen zijn dit de 5 slechtste diëten die populair zijn bij bekende personen

1) Dukandieet

Het Dukan dieet is populair bij beroemdheden als actrice Jennifer Lopez en model Gisele Bundchen. Het Britse adviesorgaan meldde: “Dit dieet is erg strikt en verwarrend, Zelfs de bedenker Dukan waarschuwt voor problemen als een gebrek aan energie, slechte adem en constipatie. Een nadeel van het Dukan dieet is dat je dagenlang enkel proteïnes mag innemen. Het kan daardoor saai worden en daardoor moeilijk om te blijven volgen.  De nieren kunnen belast worden doordat je 3 a 4 keer zoveel proteïnes als normaal eet. Dit kan m.n. problematisch zijn mensen met zwakke nieren en hier geen weet van heeft. Ook gebrek aan vezels kan een probleem vormen. Je kan nl. een vitamine B tekort of constipatie krijgen.

2) Alcorexia dieet

Bij dit dieet neem je weinig calorieën in en drink je wel veel alcohol. Dit dieet wordt gebruikt door heel beroemdheden die hun gewicht laag willen houden, maar niet willen stoppen met feesten. Je eet hierbij tijdens de week erg weinig, maar gebruikt ‘s avonds of in het weekend wel veel alcohol.

3) Bloedgroepdieet

Het bloedgroepdieet is populair bij Cheryl Cole en Courtney Cox. De bedenkers gaan ervan uit dat de verschillende bloedgroepen op een verschillende wijze voedingstoffen nodig hebben en afbreken. Er is volgens het adviesorgaan geen wetenschappelijk bewijs dat dit inderdaad zo is. Doordit dieet kan je met tekorten van bepaalde voedingsstoffen(zoals calcium) te maken krijgen. Met dit dieet is het mogelijk snel gewicht te verliezen. Het is wel erg moeilijk om langer vol te houden.

4) Rauwe voedingdieet

Volgens het adviesorgaan is het leven op uitsluitend rauw voedsel, zoals Demi Moore en Natalie Portman dat doen, niet aan te raden. Je krijgt hierdoor inderdaad weinig  en vetten binnen, maar je hebt ook een grote kans op een tekort van ijzer, zink, vitamine D en proteïnes Het dieet is niet geschikt voor zwangere vrouwen, kinderen en andere risicogroepen. Sommige voedingsmiddelen, zoals tomaten en wortels, zouden zelfs zijn voedzamer zijn als ze gekookt.

5) Babyvoedingdieet

Dit dieet is erg populair bij Jennifer Aniston en Lady Gaga, Je mag 14 porties gepureerde maaltijden per dag nuttigen. Je controlleert heirmee wel de grootte van je porties, maar je neemt erg weinig vezels op. Je krijgt ook niet snel een verzadigd gevoel, om dat je niet op het eten hoeft te kauwen.

 

Hoe kan je dan wel verantwoord afvallen?


Het is een dooddoener, maar de beste afvallen tips die het adviesorgaan geeft is

 • evenwichtig eten
 • portiegrootte beperken
 • meer calorieën verbranden dan je inneemt.

  Comment Section

  0 reacties op “Deze diëten werken niet!

  Plaats een reactie


  *