Zes redenen om wel te ontbijten

Page content

Zes redenen om wel te ontbijten

Veel mensen slaan het ontbijt over. Sommige omdat ze geen trek hebben, anderen omdat ze de tijd niet nemen om te ontbijten.
Ook zie je vaak dat het ontbijt wordt overgeslagen als mensen willen afvallen.
Er wordt vanuit gegaan dat je afvalt door minder te eten sommige mensen stoppen daarom met ontbijten.

Helaas is niets minder waar. Het ontbijt is juist heel cruciaal en zeker ook wanneer je wilt afvallen.

Een goed ontbijt zorgt ervoor dat de verbranding aangezet wordt. Ook worden er op dat moment gezonde voedingsstoffen opgenomen in het lichaam.

Het is dus erg onverstandig om het ontbijt over te slaan. Mocht je toch nog je twijfels hebben hierover, dan vind je hieronder de voordelen van een (goed) ontbijt.

Voordelen ontbijten

Gezonder

Er is aangetoond door Amerikaans onderzoek dat iemand die ontbijt een veel grotere kans heeft dat het bloedsuikergehalte gezond is. Ook heb je minder hongergevoel gedurende de dag.

Onbijten kan de kans op diabetes 2 en hart-en vaatziekten flink verminderen.

Slanker

Volgens een studie in 2003 in het ‘American Journal of Epodemiology’ heb je 4 tot 5 keer meer kans op overgewicht als je het ontbijt overslaat, dan iemand die wel de tijd neemt om te ontbijten.

Energieker

Door een ontbijt te nemen met voldoende vezels en koolhydraten heb je meer energie en heb je minder last van slaperige momenten gedurende de dag.

Beter geheugen

Een ontbijt met voldoende energie geeft je kortetermijngeheugen een enerome opkikker. Let er wel op dat je niet teveel inneemt omdat dan het concentratievermogen afneemt.

Beter cholesterolgehalte

Door het ‘American Journal of Clinical Nutition’ is aangetoond dat het overslaan van het ontbijt de kans op slecht cholesterolgehalte vergroot.

Meer opname voedingsstoffen

Door te ontbijten neem je meer kalium, calcium en vezels op. Als je het ontbijt overslaat neem je meer vet op en juist minder voedingsstoffen. Dit is het resultaat van een onderzoek in 2011 in het tijdschrift ‘Nutrition Research and Practice’

 

    Comment Section

    0 reacties op “Zes redenen om wel te ontbijten

    Plaats een reactie


    *