5 gezond afvallen tips

Page content

5 gezond afvallen tips

Je hebt al diverse pogingen ondernomen om gezond af te vallen, maar allemaal niet succesvol? Begin je het vertrouwen te verliezen dat het je zal lukken om duurzaam een gezond gewicht te bereiken? Hier volgen een aantal Gezond Afvallen tips die je zeker zullen helpen:

#1 Gezond afvallen begint bij weggooien van de weegschaal 

Zet deze op marktplaats te koop onder de noemer: “Te koop, Frustratie!” Het heeft geen zin om gefocust te zijn op de weegschaal. Per dag schommelt het gewicht altijd en het werkt demotiverend als je ziet dat je vandaag meer weegt dan gisteren, ondanks al je moeite om af te vallen. Als je bewust en gezond eet, zal je geleidelijk aan afvallen en dat ga je merken aan kleding die ruimer zit. Een riem die een gaatje verder moet of opmerkingen vanuit de omgeving over je gewichtsverlies. Deze feedback werkt veel positiever op de motivatie om door te gaan met het ingeslagen pad.

#2 Leer jezelf Mindful eten

Eet met volledige aandacht. Schep kleine beetjes op, neem kleine hapjes en kauw veel. Ondertussen kijk je naar de kleur van het eet, neem je de geur waar, proef je de textuur van het eten in je mond, merk de smaaksensaties op (zuur, zoet, zout, bitter, scherp), Voel hoe het eten door je slokdarm naar de maag glijdt. Op deze manier zal je minder eten en sneller je verzadigingspunt bereiken.

Lees hier meer over mindful eten.

#3 Ga ontgiften

Een van de redenen waarom je vaak niet afvalt is dat je lichaam vol zit met afvalstoffen. Hierdoor blijft je energie niveau laag en voel je je snel te zwaar. Een van de 1e stappen die je kunt doen om gezond af te vallen is je lichaam te ontdoen van afvalstoffen. Je reinigt je lichaam en hierdoor verhoogt je energieniveau. Ontgiften doe je eenvoudigweg door voldoende water te drinken (ca 1,5-2 liter per dag).

#4 Gebruik, suiker, alcohol en snacks met mate

Dit zijn de grote boosdoeners die ervoor zorgen dat je gewicht toeneemt. Uiteraard hoef je dit niet helemaal te ontzeggen. Het betekent wel dat je dan stil staat in het proces om af te vallen. Af en toe is geen probleem. Uiteraard is het wel als je dit dagelijks doet.

#5 Neem een goed en stevig dieet

Daardoor wordt de stofwisseling aangezet en er meer verbrand door de dag heen. Het is niet voor niets dat een chinees gezegde luidt: “Ontbijten als een keizer, lunchen als een koning en dineren als een bedelaar”.

Naarmate de dag vordert, heeft het lichaam minder behoefte aan extra energie/voedsel. Zorg ervoor dat je bloedsuikerspiegel zo gelijkmatig mogelijk blijft. Zorg voor een goed ontbijt, lunch en avondmaal. Eet verantwoorde tussendoortjes. Hou je verbranding aan de gang.

Lees hieronder gezond afvallen tips voor een blijvende gezondheid en een gezond gewicht. Dit zijn algemene richtlijnen en is geen dieet. Kijk waar voor jou de uitdaging ligt en implementeer dat wat voor jou werkt en goed voelt.

 • Sla geen maaltijden over. Dit resulteert in het tegenovergestelde van je wens om gewicht te verliezen. Een schema voor gezonde voeding omvat een goed ontbijt, 2-3 gezonde maaltijden met een interval van 3 uur. Een goede richtlijn is om niet meer te eten in de 3 uur voorgaand aan het slapen gaan.
 • Eet gerust alle producten die natuurlijk zijn (die je grootmoeder zal herkennen als voeding). Eet vooral groente en niet teveel.
 • Eet zoveel groente als je kunt. Verse groenten is gezonder dan ingeblikte of gekookte groente.
 • Beperk de inname van alcoholische consumpties, alcohol zet zich om in vet en daarnaast verlies al gauw de controle over je werkelijke lichamelijke behoefte en geef je makkelijker toe aan je neiging om ongezond te snacken.
 • Geef niet toe aan je neiging om te snacken tussen de maaltijden door. De meeste snacks zitten bomvol calorieën en vetten. Daarnaast hebben ze een verslavende uitwerking. Je krijgt er meer honger van.
 • Drink dagelijks voldoende water. Begin hiermee bij het opstaan. Je hebt een eerder punt van verzadiging en je kunt opstaan van tafel met hetzelfde gevoel van verzadiging.
 • Schrap alle zoete producten en frisdranken uit je dieet.

Kies voor je gezondheid

Hou gewoon in gedachte dat jouw streven naar een blijvend gezond gewicht tijd en moeite gaat kosten. Je zult waarschijnlijk 1 of meer patronen moeten doorbreken om je doel te bereiken. Wanneer je echt gaat kiezen voor je gezondheid op langere termijn kun je bereiken wat je wilt.

Door het toepassen van deze gezond afvallen tips kan jij ook een gezond gewicht bereiken. Heb je problemen met je motivatie? Merk je dat je jezelf saboteert?  Geef je dan op voor het programma afvallen zonder dieet. De cursus is vrijblijvend te volgen.

  Comment Section

  0 reacties op “5 gezond afvallen tips

  Plaats een reactie


  *