Afvallen zonder dieet of juist met?

Page content

Afvallen zonder dieet of juist met?

Het lijkt wel alsof iedereen last heeft van overgewicht en wil afvallen. Hoe kan je nu het beste afvallen? Er zijn zoveel methodes, dieten en mogelijkheden. Wat is de beste keuze voor jou. Kies je voor een dieet, maaltijdvervangers of afvallen zonder dieet?

Afvallen met dieet

Er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden, dat geldt ook voor de weg naar een gezond gewicht. Er zijn gigantisch veel mogelijkheden om af te vallen met een dieet. Zo heb je o.a. de keuze uit:

 • Eiwitrijk dieet  (zoals dr. Frank dieet)
 • Koolhydraatdieet (zoals Atkins dieet)
 • Maaltijdvervangers (zoals Cambridge dieet)
 • Vermindering calorie inname
 • Vetarm dieet
 • Verandering van eetgewoontes (zoals Weight Watchers)

Je hebt in elke dieetsoort vele producten en aanbieders. Je ziet door de bomen het bos vaak niet meer. Laat je goed voorlichten en kies de methode die bij je past en goed voelt.

Daardoor is de kans op succes groter en heb je de mogelijkheid om succesvol een gezond gewicht te behalen en te behouden.

Maaltijdvervangers

Maaltijdvervangers zijn altijd omstreden. Je vraagt je af of je geen tekorten oploopt en of het wel gezond is. Het zijn tenslotte crash diëten. In een vorig bericht heb ik al beschreven waarom crash diëten gevaarlijk zijn

Bij sommige producten krijg je zelfs bijwerkingen als haaruitval. Er zijn vele programma’s met maaltijdvervangers. Enkele voorbeelden zijn modifast, slimfast, Herbalife en Cambridge.

Als je met maaltijdvervangers aan de slag gaat, laat je dan goed voorlichten. Op deze manier is het mogelijk om in korte tijd veel af te vallen. Het is wel van belang om daarnaast ook te werken aan het veranderen van je levenstijl en slechte eetgewoonten.

Als je daar geen aandacht aan besteedt, zal het gewicht uiteindelijk weer toenemen. Hoogstwaarschijnlijk tot een gewicht dat hoger is dan voordat je begon met de maaltijdvervangers. Het bekende jojo-effect.

Als je besluit om op deze manier af te vallen, zorg er dan voor dat je de maaltijdvervangers aan het eind van het dieet goed afbouwt. Je lichaam moet namelijk weer wennen aan vast voedsel.

Afvallen zonder dieet door gezonde levensstijl

Diverse critici van (maaltijdvervangende) diëten zijn van mening dat de enige en juiste manier om af te vallen en een gezond gewicht te behouden bestaat uit het veranderen van je slechte eetgewoontes en een gezonde levensstijl aan te meten.

Afvallen zonder dieet is op die manier zeer goed mogelijk. Meestal wordt er ook vanuit gegaan dat het noodzakelijk is om meer te bewegen. De vraag is of je wel voldoende energie hebt om te sporten en bewegen als je kampt met flink overgewicht.

  Comment Section

  0 reacties op “Afvallen zonder dieet of juist met?

  Plaats een reactie


  *