Afvallen, over eten en mindful eten

Page content

Afvallen, over eten en mindful eten

Afvallen heeft direct te maken met over-eten en mindful eten

Wanneer je wilt afvallen zonder dieet is het essentieel om te leren herkennen waar je natuurlijke punt van verzadiging is bereikt. Hoe weet je dat je verzadigd bent en wanneer stop je met eten?

Veel mensen die ik coach leven wat ik noem een mind/body split. Wat bedoel ik daarmee? Je leeft vanuit je mind en luistert niet meer naar je lichaam.

Wanneer je geen connectie hebt met je lichaam en dus verzuimt te luisteren naar het meest effectieve feedback systeem wat je tot beschikking staat is het lastig om mindful te eten of te herkennen wanneer je verzadigd bent.

Nu kun je lichaamswerk doen om je opnieuw te connecten met je lichaam en te leren voelen, maar dat willen we meestal niet aangaan. Wat kun je dan wel doen om je natuurlijk punt van verzadiging te leren herkennen?

NLP leert ons modellen. Wie is een expert in je omgeving en welke strategie heeft diegene om consequent datgene te doen wat je nastreeft? Welke strategie├źn, overtuigingen, waarden en daarmee resultaten heeft mijn expert?

De belangrijkste expert in mijn leven is mijn oma en daarmee het voorbeeld in nooit overeten. Ze leeft nog steeds en heeft inmiddels een buikje, maar dat is ‘gevoerd” door haar omgeving en minder het gevolg van eigen keuzes…

Kijk deze video om te leren van mijn oma en hoe jij kunt leren te stoppen met eten wanneer je bent verzadigd.

 

 

    Comment Section

    0 reacties op “Afvallen, over eten en mindful eten

    Plaats een reactie


    *