Afvallen na de vakantie

Page content

Afvallen na de vakantie

Afvallen zonder dieet na vakantie

De zomervakantie zit er voor de meest mensen weer op. Vakantie staat voor genieten en lekker doen waar je zin in hebt. Dat heeft meestal ook z’n invloed op ons eetgedrag. We nemen tijdens de vakantie elke dag een wijntje. We eten lekker uitgebreid en snoepen tussendoor. En dan kom je terug van vakantie, stapt op de weegschaal en ziet tot je ergernis dat je flink aangekomen bent.

Op dat moment wil je er gelijk werk van maken om deze extra pandjes eraf te krijgen en bij voorkeur ook die extra kilo’s die er al voor de vakantie aan zaten.

Vaak moet al dat extra vet er zo gauw mogelijk af, maar waarom laten we het toch zo ver komen en op welke manier kunnen we het beste deze extra kilo’s kwijt raken. Is diëten wel zo goed voor ons lichaam? Vaak worden deze extra kilo’s aangevallen met een crash dieet. Even aan de shakes en het lichaam uithongeren en dan zijn die kilo’s zo weg, denken de meeste mensen.

Maar is dat wel zo? Het antwoord daarop is: NEE

Uiteraard raak je wel veel gewicht kwijt op deze manier, maar dit is helaas niet permanent. Door deze vorm van diëten wordt de hormoonhuishouding verstoord en werk je het jojo effect in de hand. Het lichaam is namelijk ingesteld op overleven en als het lichaam te weinig energie krijgt zal het lichaam dit ervaren als voedselschaarste en alles wat er binnenkomt direct opslaan als vet (als voorraad)

Vaak hoor ik mijn klanten zeggen maar ik eet bijna niets, ze denken dat als je maar weinig calorieën eet je afvalt maar zo simpel is dat niet. Door langere tijd weinig calorieën te eten, ziet het lichaam dit als hongersnood en zal alles wat binnenkomt opslaan als vet.

Afvallen zonder dieet

Op welke manier moet je dan deze extra kilo’s te lijf gaan?

Het beste is te gaan voor Afvallen zonder dieet. Dat is goed mogelijk, zolang je maar bewust bent van je patronen en wat je eet. Begin met een goed ontbijt en eet regelmatig. Dat wil zeggen drie hoofdmaaltijden en een aantal gezonde tussendoortjes. Ook wat meer bewegen (bijv. een wandeling maken of wat meer de trap nemen i.p.v. de lift.

Dit is de ideale periode om te beginnen met Afvallen zonder dieet en het ombuigen van je patronen die je belemmeren om op een gezond gewicht te komen en te blijven.

Om je te helpen volgen hier nog een aantal afvallen tips. Dit is maar een beperkte lijst. We willen jullie uitdagen om zelf met nog veel meer tips te komen, zodat andere lezers daar ook hun voordeel mee kunnen doen.

Vermijd suiker (dus koekjes, chips etc).

Beperk alcohol. Alcohol zet zich direct om in suiker en vet.

Neem een half uur voor elke maaltijd een glas water. Het verzadigingssignaal van de maag doet er 20 minuten over om de hersenen te bereiken. Door ook nog langzaam te eten, wordt het verzadigingspunt sneller bereikt waardoor je minder eet.

Zorg dat je meer beweegt. Neem bijv. wat vaker de trap. Nu het steeds vaker mooi weer is, kan de auto vaker blijven staan. Neem meer de fiets of ga lopen naar de winkels. Ook een heerlijke lange wandeling in de natuur is een uitstekende manier om meer te bewegen.

Blijf vooral genieten van het eten. Ook als je een keer “zondigt” is het van belang om daar geen schuldgevoel over te krijgen. Onze interne criticus is een meester in het bekritiseren van al onze handelingen en gedrag. Afvallen na de vakantie doe je dus zonder dieet.

Mocht je ondanks alle bovengenoemde tips toch nog moeite hebben om het gezonde gewicht te bereiken, dan kan je aan het programma “Afvallen zonder Dieet” van 123GezondGewicht deelnemen. Deze zeer effectieve methode helpt je bij het doorbreken van de patronen die met het eten te maken hebben. Daarnaast wordt je fysiek ondersteund d.m.v. ooracupunctuur.

PS. DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen te klikken aan de linkerkant, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

 

 

 

 

    Comment Section

    0 reacties op “Afvallen na de vakantie

    Plaats een reactie


    *